• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Музична скарбничка

Музичні керівники:

Степаненко Наталія Василівна - "спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії",
на посаді музичного керівника з 1997 року
Романова Наталія Валеріївна - "спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії", на посаді музичного керівника з 2021 року

Наші досягнення

  • Розроблена парціальна програма "Розвиток творчих здібностей дошкільників засобами театралізованої діяльності" (автори: музичний керівник Степаненко Н.В., вихователь-методист ШараєвськаІ.Я. Програма схвалена науково-методичною радою КОІПОПК, протокол №2 від 22.03.2012р.).
  • Матеріали досвіду роботи Степаненко Н.В. "Роль театралізованої діяльності у розвитку творчих, акторських і сценічних здібностей дітей"розглянуті і прийняті для впровадження в роботу дошкільних закладів та КОІПОПК.
  • Працює авторська школа музичного керівника Степаненко Н.В. з проблеми: "Розвиток музично-творчих здібностей дітей через впровадження системи "Елементарного музикування " Карла Орфа.
  • Систематично проводимо практичні заняття для слухачів курсів підвищення кваліфікації КОІПОПК по впровадженню концепції "Елементарного музикування" К.Орфа та організації театралізованої діяльності з дошкільниками.
  • Конспекти музичних занять з використанням концепції "Елементарного музикування" К.Орфа розміщенні на сайті КОІПОПК "Мій найкращий урок".

Музичне виховання є органічною складовою всього навчально-виховного процесу в дитячому садку. Воно відіграє велику роль у гармонійному розвитку дитини. Музика допомагає дошкільникові глибше сприймати навколишнє життя, виховує любов до своїх рідних, друзів, країни, збагачує і емоційно забарвлює її мову, сприяє розвиткові її музичних здібностей. Прилучення до музики важливо розпочинати в ранньому віці та поступово вводити дитину в світ музичної культури. Музична практика дитини, як і людини загалом, виявляється через сприймання музики, виконавство та музично-освітню діяльність. У процесі музичного виховання ознайомлюємо дітей з різноманітними музичними творами. Під час ознайомлення вони набувають певних знань, умінь та навичок зі слухання музики, співів, музично-ритмічних рухів. У дітей виховується любов до музики, формуються музичні здібності, оцінне ставлення до музичних творів. У всіх дітей ми розвиваємо музикальність, незалежно від природиіх даних. Без цього неможливий гармонійний розвиток особистості. Однак треба: берегти голос та слух дитини, не дозволяти кричати, голосно співати. Все це негативно відбивається на гостроті її слуху. Основними компонентами музикальності в дошкільному віці є: музичний слух, почуття ритму, музичне мислення, музична пам'ять. Кожний з цих компонентів має складну структуру, а розвиток здібностей іде від простого до складного. Рівень розвитку певної музичної здібності залежить переважно від віку дитини та спрямованості навчання.
Успіх роботи дошкільного навчального закладу з музичного виховання залежить від спільної діяльності всіх учасників педагогічного процесу.
В дошкільному закладі постійно ведеться робота по використанню системи "Елементарного музикування" Карла Орфа, видатного німецького композитора музиканта, педагога.
Завдяки методам Орф-педагогіки музичні заняття, свята і розваги завжди проходять в емоційно-піднесеній атмосфері. Діти не просто слухають музичного керівника як педагога і виконують його вказівки, а діють творчо, фантазують, проявляють індивідуальність, вигадуючи і виконуючи те, що вони хочуть і так, як самі хочуть. Результат такої організації музичного виховання - гарно розвинуті музичні, творчі здібності, набутий досвід переживання позитивних емоцій під час різних видів музичної діяльності, розвиток природних задатків справжньої музичної обдарованості.

Про театральну студію "Золотий ключик"

Більше 10 років у дошкільному закладі функціонує театральна студія "Золотий ключик". На її сцені панує дивовижний світ казки: веселої і лукавої, мудрої і поетичної. Саме тут вихованці потряпляють до чарівного світу театру, відчувають себе справжніми акторами.
Під час організації театралізованої діяльності педагоги керуються парціальною програмою "Розвиток творчих здібностей дошкільників засобами театралізованої діяльності", розробленою музичним керівником Степаненко Н.В. у співпраці з вихователем-методистом Шараєвською І.Я. (програма схвалена науково-методичною радою КОІПОПК, протокол №2 від 22.03.2012р.)
Колектив дошкільного закладу тісно співпрацює з Київським обласним академічним музично-драматичним театром ім. Панаса Саксаганського.

Розклад роботи театральної студії "Золотий ключик"
Кожного четверга о 15.20

Кiлькiсть переглядiв: 3274

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Січень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031